ОСТАННІ НОВИНИ

У святковий період львів’янам можуть відключити опалення?

Єва Корнійчук

|

ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» держава досі не відшкодувала більше 100 млн. грн. пільг і субсидій, нарахованих мешканцям за послуги з теплопостачання. Як наслідок, заборгованість, яка виникає перед газовиками, ставить під загрозу проходження опалювального сезону у 2018 році. Про це попереджають у Львівській міській раді.

 

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2005 року № 20 «Про затвердження порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевими бюджетами на надання пільг, субсидій та компенсацій» теплопостачальними підприємствами м. Львова оформлено спільні протокольні рішення щодо відшкодування пільг і субсидій на суму 105 556,9 тис. грн»,  -кржаться тепловики.

«Станом на 26.12.2017 року не профінансовано відшкодування пільг і субсидій. Як наслідок, підприємства не мають змоги розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для населення, що зумовить нарахування штрафних санкцій, які за день протермінування становлять для ЛМКП «Львівтеплоенерго» 150,5 тис. грн та для ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 44,9 тис. грн. Та найголовніше – підприємствам не буде виділено номінацій (лімітів) природного газу, що зумовить його негативний місячний небаланс, а відтак необхідність оплати спожитого газу за ціною у два рази вищою за ринкову. Крім цього, це може поставити під зрив стабільне і якісне теплопостачання мешканців міста», – повідомляють тепловики Львова.

За їх словами, аналізуючи фактичне фінансування пільг і субсидій, відповідно до протокольних рішень підприємств – надавачів послуг, вбачається дискримінаційне ставлення до теплопостачальних підприємств міста Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *