ОСТАННІ НОВИНИ

Уляна Супрун: «У цивілізованих країнах і жінки, і чоловіки можуть обирати таку роботу, що до душі, а не яку їм дозволили»

Соломія Григор'єва

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун про скасування наказу №256, яким визначено перелік з 450 професій, заборонених для жінок:

«Нарешті! Ми вибороли скасування дискримінаційного наказу №256 про заборонені професії для жінок! Міністерство юстиції України підтримує це рішення. Наказ про скасування «нежіночих робіт» набере чинності з дня опублікування.

Перелік з сотень заборонених професій, таких як водії вантажівок, водолази, пожежники, незабаром втратить юридичну силу. Ми позбудемося дискримінації в стилі совєтського союзу, коли й вийшов наказ. Забороняти – це згубний підхід. Потрібно створювати умови праці, які будуть безпечними для всіх, а не робити заборони.

Ще зберігається обмеження на працю для жінок у підземних роботах, але їх також буде скасовано, коли Україна завершить процедуру денонсування Конвенції про використання праці жінок на підземних роботах у шахтах будь-якого роду № 45.

У демократичних та цивілізованих країнах і жінки, і чоловіки можуть обирати таку роботу, що до душі, а не яку їм дозволили. Тому для нас скасування наказу №256 – це не просто формальність. Це вибір цінностей, на яких будується майбутнє країни.

Наші жінки можуть все!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *