ОСТАННІ НОВИНИ

Через воєнні дії на Донбасі одна дитина щотижня помирає або отримує поранення, - ЮНІСЕФ

Юлія Шпак

|

Від січня до листопада цього року в середньому раз на тиждень відбувався один випадок смерті або поранення дитини, що були викликані конфліктом. Про це пише Українська правда.

 

Ці випадки фіксують уздовж лінії розмежування – 500-кілометрової смуги, що розділяє підконтрольні і непідконтрольні Уряду райони і бойові дії на якій є найінтенсивнішими.

Протипіхотні міни, нерозірвані боєприпаси та вибухонебезпечні залишки війни є  причиною приблизно 2/3 випадків смерті або поранення дітей, зафіксованих за ці місяці. Більшість смертей або поранень дітей ставалися тоді, коли діти піднімали з землі вибухові предмети, такі як ручні гранати або запали.

За інформацією Дитячого фонду ООН, це створює загрозу для 220 тисяч дітей, які живуть, граються і ходять до школи в районах, де залишається багато мін, нерозірваних боєприпасів та інших смертельних вибухонебезпечних залишків війни.

«Абсолютно неприпустимо, що місця, в яких менше чотирьох років тому діти могли безпечно гратися, нині вкриті смертельно небезпечними вибуховими предметами», – сказала Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс.

На її думку, усі сторони конфлікту мають негайно припинити використовувати озброєння, які роблять населені пункти небезпечними для життя та наражають дітей на постійні ризики травм та смертей.

Загалом ЮНІСЕФ підтримав надання психосоціальної допомоги 270 тисячам дітей, що постраждали від конфлікту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *