ОСТАННІ НОВИНИ

Механізм призупинення безвізу. Україні висунули шість вимог

Дарина Смеречанська

|

Єврокомісія представила звіт про механізм призупинення безвізу, який містить низку вимог до України. Звіт оприлюднено на сайті Єврокомісії, передає Espreso.tv.

 

Головними вимогами, як і раніше, є антикорупційні. Єврокомісія вимагає забезпечити незалежність, ефективність і стійкість антикорупційних реформ, зокрема, шляхом створення антикорупційного суду, терміново відновити авторитет НАЗК і створити ефективну систему верифікації електронних декларацій, скасувати електронне декларування антикорупційних активістів.

Крім того, Єврокомісія вимагає посилити співпрацю з європейськими установами для запобігання ризикам нерегулярної міграції, провести інформаційні кампанії про обов’язки та права в рамках безвізового режиму, посилити боротьбу з організованою злочинністю, в тому числі шляхом збільшення фінансування Нацполіції.

“Україна все ще залишається транзитною країною для різних незаконних дій, у тому числі, поширення героїну Кавказьким маршрутом. Організовані злочинні угруповання з України беруть участь у акцизному шахрайстві, зокрема, виробництві та контрабанді товарів, тютюнових виробів до ЄС. Кіберзлочинці в Україні є складною проблемою. Україна є потенційним джерелом незаконного обігу зброї в ЄС”, – йдеться у звіті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *