ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін погодив аеропорту «Львів» фінплан: у наступному році летовище має заробити майже 63 мільйони

Дари

|

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови «Про затвердження фінансового плану державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» на 2018 рік». Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає РБК-Україна.

 

«Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) планується у розмірі 390,4 мільйона гривень. Чистий прибуток планується отримати у сумі 62,7 мільйона гривень», – йдеться у пояснювальній записці до документу.

Крім того, фінпланом заплановано виплати на користь держави 118,7 мільйонів гривень.

«При складанні фінансового плану на 2018 рік керувалися плановими і прогнозованими показниками поточного 2017 року, фактичними даними за 2016 рік, проектом стратегічного плану розвитку аеропорту на 2019-2023 роки», – йдеться у пояснювальній записці.

Як зазначається, у 2018 році планується відправити з аеропорту «Львів» 514,9 тис. пасажирів, 6 053 рейсів.

«Аеропортом планується поступове нарощення кількості рейсів та пасажиропотоку. У внутрішньому сполученні очікується назначний спад щодо перевезених пасажирів проте по кількості відправлених повітряних суден спостерігатиметься протилежна картина», – йдеться у пояснювальній записці.

Основна частина перевезень планується рейсами авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», це близько 25% від загальної кількості рейсів та 32% загального пасажиропотоку, наступними йдуть: авіакомпанія LOT – 18 та 15%, “Австрійські авіалінії” – 9 та 6%, Deutsche Lufthanza – 6% та 5%, Belavia – 6% та 4%, Pegasus – 4% та 6%, Turkish Airlines – 4% та 5%, WizzAir – 3 та 6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *