ОСТАННІ НОВИНИ

15 метрів ненависті: у Польщі планують спорудження нового провокативного антиукраїнського пам’ятника

Лаврентій Дубич

|

Діти на вилах, паркан із головами на палях!!! Навіть польські науковці шоковані новим пам’ятником жертвам волинських подій, який хочуть встановити у Торуні! Про це пише на своїй сторінці у Facebook керівник Західного інформаційного фронту Ігор Конопенко з посиланням на onet.pl.

 

«Коли Президенти говорять про науковий підхід, хто робить такий жахливий «крок» до польсько-українського примирення??? 15 МЕТРІВ ЧИСТОЇ НЕНАВИСТІ!», – наголошує Ігор Кононенко.

За інформацією польського видання, 15-метровий пам’ятник буде розміщений у Національному парку пам’яті в Торуні, на чому наполягав отець Тадеуш Рідзик: новий пам’ятник Волинської трагедії зображує дітей, пронизаних вилами.

«Ми показали фотографії пам’ятника експертам з польсько-українських відносин: Катажині Пелчинській-Наленч, директору програми «Відкрита Європа» Фонду Стефана Баторія, Адаму Бальсеру зі Східноєвропейського коледжу Варшавського університету та Анджею Шептицькому з Інституту міжнародних відносин Варшавського університету. Дослідники переконані, що пам’ятник негативно позначиться на взаєминах (україно-польських відносинах, – ред.)», – наголошується у повідомленні.

Українські дипломатичні представництва поки що жодним чином не прокоментували цієї ситуації.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *