ОСТАННІ НОВИНИ

Лише 4% українців вважають, що після Євромайдану ситуація з правами людини покращилася

Соломія Головіна

|

В Україні лише 4% громадян переконані, що ситуація з правами людини після Революції Гідності покращилася. Такі результати показало загальнонаціональне дослідження «Що українці знають та думають про права людини», яке сьогодні, 15 січня, презентували у Львові.

 

«Одним із запитань, яке ми ставили під час проведення соціологічного опитування, було те, як люди оцінюють ситуацію з правами людини після Євромайдану. Загалом по Україні лише 4% людей, а у Західній Україні – 3%, відзначили, що після Революції Гідності ситуація з правами людини покращилася», – сказала під час презентації соцопитування голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

Водночас вона додала, що 33% мешканців Західного регіону висловили переконання, ситуація погіршилася. Своєю чергою 28% респондентів сказали, що нічого не змінилося, а ще 30% констатували, що з одними правами стало краще, з іншими – ситуація погіршилася.

«Якщо говорити про те, з якими саме правами стало краще, то люди частіше всього відзначали такі, як свобода слова, свобода мирних зібрань. А, коли говорили про погіршення, то згадували соціально-економічні права», – зауважила Тетяна Печончик.

Вона також наголосила, що загалом  дотримання різних прав людини українці оцінюють від 2 до 3 балів.

Довідка

Дослідження провели Центр інформації про права людини та Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Опитування відбувалося з 22 жовтня  по 6 листопада 2016 року у всіх областях України та Києві, крім непідконтрольних уряду України частин Донбасу та Криму. Всього було опитано 2002 респонденти шляхом особистого інтерв’ю за квотною загальнонаціональною вибіркою. Максимальна випадкова похибка опитування не перевищує 2,2% з вірогідністю 0,954.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *