ОСТАННІ НОВИНИ

Близько половини українців стикаються з порушенням власних прав, - дослідження

Соломія Головіна

|

47% українців стикалися із порушенням прав людини протягом кількох останніх років. Такі результати показало загальнонаціональне дослідження «Що українці знають та думають про права людини», яке сьогодні, 15 січня, презентували у Львові.

 

Водночас, за словами голови правління Центру інформації про права людини Тетяни Печончик, 39% респондентів заявили про те, що не мали таких випадків.

Якщо говорити про Західну Україну, як вона зауважила, то тут про непорушення прав заявили 53% опитуваних, а про порушення – 38%.

Здебільшого люди скаржилися на порушення соціально-економічних прав.

«Що стосується прав, які найчастіше порушувалися, то в Західному регіоні найчастіше згадували право на соціальне забезпечення, про це заявили 43% опитуваних, та право на достатній життєвий рівень – 45%», – зазначила Тетяна Печончик.

Власне, вона також додала, що найбільшою проблемою у цьому напрямку є проблеми із виплатою зарплати:

«Найбільшою проблемою на власному досвіді люди відчували невиплату та затримки із зарплати (11%). Загалом по Україні на цю проблему звернули увагу 18% респондентів».

Довідка

Дослідження провели Центр інформації про права людини та Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Опитування відбувалося з 22 жовтня  по 6 листопада 2016 року у всіх областях України та Києві, крім непідконтрольних уряду України частин Донбасу та Криму. Всього було опитано 2002 респонденти шляхом особистого інтерв’ю за квотною загальнонаціональною вибіркою. Максимальна випадкова похибка опитування не перевищує 2,2% з вірогідністю 0,954.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *