ОСТАННІ НОВИНИ

Переможцю «Євробачення» Собралу пересадили нове серце

|

Португальський співак Сальвадор Собрал отримав нове серце. Операція минула добре, пацієнт поки перебуває в реанімації. Процес відновлення буде довгим, але прогнози лікарів хороші. Вони сподіваються, що Собрал цілком повернеться до нормального життя, пише ТаблоІД.

 

Трансплантацію донорського серця провели ввечері 8-го грудня в лікарні Санта Крус у Лісабоні.

Як розказав під час прес-конференції керівник команди хірургів Мігель Абекассіс, перед тим, як його відвезли до операційної, Сальвадор попросив дати йому послухати класичну музику. Також пацієнт поцікавився в лікаря, чи той у добрій формі, та побажав удачі, пишуть RTP Noticіas.

Як пише El Mundo, наступні три тижні будуть найбільш критичні, їх Собрал проведе у шпиталі. Лікарі пильнуватимуть, чи працює як слід нове серце, та чи не розвинулася інфекція.

Зі слів експертів, у середньому процес відновлення займає півроку, і решту життя Сальвадор прийматиме імуносупресори, щоби запобігти відторгненню нового серця.

Як відомо, Сальвадора Собрала госпіталізували у вересні, і відтоді він чекав на донорський орган, будучи під’єднаним до апаратів.

Нагадаємо, Сальвадор та його пісня «Amar Pelos Dois» принесли Португалії першу в історії країни перемогу в “Євробаченні”. Перший півфінал пісенного конкурсу 2018-го року відбудеться 8-го травня в Лісабоні, другий – 10-го травня, а фінал – 12-го травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *