ОСТАННІ НОВИНИ

Новий прем’єр Польщі вже розповів про українських біженців та «геноцид» на Волині

Омелян Шевчук

|

Новий прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що стосунки з Україною необхідно будувати на історичній правді, а такі події як «геноцид на Волині» забувати не можна. Про це він заявив під час ефіру на телестанції Trwam, передає Polskie Radio.

 

Моравєцький впевнений, що стосунки з Україною необхідно будувати на історичній правді. Він заявив, що не можна забувати про такі події як «геноцид на Волині».

Під час ефіру Моравецький також торкнувся питання біженців та мігрантів у Європі.

За його словами, Польща, «приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу».

«Проте, Європейська Комісія цього не помічає, тож, ми будемо звертати нашим партнерам на це увагу», – сказав він.

Новий прем’єр наголосив, що Польща вважає, що рішення приймати чи не приймати біженців – це її власна прерогатива. І додав, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

«Європейська Комісія ніби не помічає, що на Сході України війна, там гинуть тисячі людей», – наголосив Моравєцький.

За його словами, Польща не допустить шантаж та погрози з боку ЄС щодо можливого припинення дії структурних фондів за те, що Польща не приймає біженців:

«Польща – це дуже гордий, важливий, великий народ. А завдяки нашій політиці 500+ та іншим продемографічним заходам він буде ще більшим. І ми не дозволимо такого роду шантаж. Ми навіть думки такої не допустимо», – наголосив новопризначений прем’єр.

Нагадаємо, напередодні президент Польщі Анджей Дуда прийняв відставку керівника уряду Беати Шидло та її кабінету і призначив віце-прем’єра та міністра розвитку і фінансів Матеуша Моравєцького на посаду прем’єр-міністра.

Європейська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *