ОСТАННІ НОВИНИ

Смертельна ДТП у Харкові: у крові Зайцевої знайшли кодеїн

Юлія Шпак

|

Згідно з висновками експертиз у справі про криваву ДТП в центрі Харкова 18 жовтня, де на місці загинули п’ятеро осіб і шестеро постраждали, встановлено, що в організмі водія авто Lexus виявлені речовини, які містять кодеїн. Про це заявив журналістам начальник Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Чиж, повідомляє Укрінформ.

 

«Відносно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хіміко-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками експертиз, в організмі водія автомобіля Lexus (20-річна студентка Олена Зайцева – ред.) виявлені речовини, які містять кодеїн», – зауважив Чиж.

За його словами, за час розслідування допитані більше 100 осіб, призначені понад 40 експертиз.

«До 10 грудня буде завершено 14 експертиз по біологічних та цитологічних речовинах, вилучених з автомобілів учасників ДТП. Також призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам Харківського НДІ судової експертизи їм Бокаріуса», – додав Чиж.

За його словами, також вирішується питання щодо виділення в окреме виробництво матеріалів по автошколі, де проходила навчання заарештована Зайцева.

Наагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова на вулиці Сумській сталася масштабна ДТП, унаслідок якої загинули п’ятеро та постраждали шестеро людей.

Довідка

Кодеїн, або 3-метилморфін — природній опійний наркотик, використовується як лікарський засіб проти кашлю центральної дії, зазвичай у поєднанні з іншими речовинами.

Має слабкий наркотичний і болезаспокійливий ефект, у зв’язку з чим використовується також як компонент болезаспокійливих ліків.  Зустрічається у вигляді офіційних (виготовлених фабричним способом) таблеток від кашлю і головного болю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *