ОСТАННІ НОВИНИ

Владу Львівщини закликають не дозволити Садовому спалювати ТПВ на території ТЕЦ-2. Мешканці проти сусідства із сміттєспалювальним заводом

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 5 грудня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради підняли проблему можливого будівництва сміттєспалювального заводу на території ТЕЦ-2. Власне, мешканці сіл Сороки-Львівські та Муроване категорично проти такого сусідства. Про це повідомив під час виступу депутат Руслан Кошулинський.

 

Як він поінформував, до нього звернулася низка організацій та ініціативних груп, які мешкають у селах Сороки-Львівські та Муроване Пустомитівського району через можливе зведення на їхній території сміттєспалювального заводу.

“Неодноразово з уст міського очільника Львова звучали намагання завуалювати цю тему”,- зазначив депутат.

За його словами, ЛМР вже уклала угоду на розробку техніко-економічного обгрунтування для будівництва саме сміттєспалювального заводу.

Водночас Руслан Кошулинський зауважив, що обурені мешканці сіл збирають підписи проти будівництва такого заводу: лише за день зібрано 1500 підписів.

“Тому звертаюся до голів ЛОДА та ЛОР і прошу заборонити ЛМР будівництво на території ТЕЦ-2 сміттєспалювального заводу, створити тимчасову депутатську комісію для перевірки законності передачі землі і відновити право громад Мурованого та Сорок- Львівських зазначеної ділянки…”, – заявив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *