ОСТАННІ НОВИНИ

Чверть українців вважає свою освіту марною

Єва Корнійчук

|

Кожен четвертий мешканець мегаполісу України (24,4%) вважає отриману ним освіту марною – такі дані опитування, проведеного компанією «Active Group» у рамках проекту «Міський омнібус».

У результаті опитування щодо того, чи вважають українці отриману освіту корисною, з’ясувалось, що 68,2% респондентів певні, що їх освіта була корисною, а інші 24,4% – що ні.

Причому “точно корисною” її назвали 44,6%, а “скоріше корисною” – 23,6%. Водночас, “швидше не корисною” свою освіту вважають 14,6%, а 9,8% обрали варіант “точно не вважають корисною”. Не змогли відповісти на це запитання 7,3% опитаних.

Закономірним є те, що варіант відповіді “точно корисною” частіше обирали ті респонденти, які працюють за отриманою спеціальністю чи в суміжній сфері. “Швидше корисною” власну освіту називали ті, хто працює в суміжній сфері. А ті українці, які не працюють за отриманою спеціальністю, найбільше заявляли про те, що не вважають корисною власну освіту.

Нагадаємо, що за отриманою спеціальністю працюють 35,3% опитаних українців. Ще 19,7% знайшли роботу у суміжних сферах. Найбільша частка респондентів (38,2%) відповіли, що не працюють за спеціальністю.

Цікавим є те, що саме опитані з науковим ступенем і вищою освітою найбільше працюють за отриманою спеціальністю, а українці з професійно-технічною чи неповною вищою освітою працюють у інших сферах.

Опитування проводилось в рамках проекту “Міський омнібус” у Києві, Одесі, Харкові, Львові та Дніпрі. В кожному місті опитано не менше 1500 респондентів. Теоретична похибка не перевищує 2,5%. З результатами дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *