ОСТАННІ НОВИНИ

З березня «Укртелеком» припинить передавати телеграми

Юлія Шпак

|

ПАТ «Укртелеком» ухвалив рішення з 1 березня 2018 року припинити надання послуг телеграфного зв’язку загального користування для всіх категорій споживачів. Про це йдеться в оголошенні компанії в газеті «Урядовий кур’єр», передає «Інтерфак-Україна».

«Буде припинено прийом, обробку та передання на доставку телеграм усіх видів і категорій», – повідомляє найбільший української оператор фіксованого зв’язку.

Як пояснює «Укртелеком», таке рішення ухвалено у зв’язку зі значним скороченням кількості телеграм, що пов’язано з розвитком електронних каналів комунікації та поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників, зазначив оператор.

У прес-службі «Укртелекому» агентству «Інтерфакс-Україна»додали, що послуга передання телеграм швидко втрачає свою популярність, і її надання є збитковим для компанії. Зокрема, якщо у 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, то наступного року – 100 тис., а нині – лише близько 10 тис. на квартал.

«Відповідно доходи від послуги щороку вдвічі знижуються, і вони в кілька разів менші за витрати компанії на утримання телеграфу. Телеграфні послуги вже давно є збитковими для «Укртелекому» – це десятки мільйонів гривень на рік», – наголосили в прес-службі.

У компанії уточнили, що оскільки переважна більшість телеграм надсилається в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому та доставки: понеділок-субота з 8:00 до 19:00, тоді як неділя і святкові дні будуть вихідними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *