ОСТАННІ НОВИНИ

Воля для трьох. Як із приватного зоопарку на Львівщині рятували 20-річних бурих ведмедів

Катерина Родак

|

Учора, 21 листопада, із приватного зоопарку «Білаки», що біля Самбора, врятували трьох бурих ведмедів, які 15 років свого життя провели у тісній клітці. Трьох 20-річних клишолапих відвезли до реабілітаційного центру у Карпати.

 

Так, працівники реабілітаційного центру для бурих ведмедів «Синевир» приїхали до зоопарку зі своєю технікою: ескаватором та  вантажівкою із клітками.

За допомогою спеціального пістолета з транквілізатором ведмедів тимчасово присипали та провели огляд їхнього стану. В усіх трьох клишолапих через погане харчування виявили проблеми із зубами, також не в порядку у них вуха.

За словами волонтерів і зоозахисників, боротьба за волю ведмедів тривала роками. Місцеві активісти вели перемовини із власником зоопарку – колишнім головою Самбірської РДА Іваном Білаком , і врешті домоглися свого: чоловік добровільно віддав тварин до реабілітаційного центру.

Зоозахисники ж наголошують: останнім часом у клітці ведмедів уже більш-менш стало чистіше, проте раніше тварини фактично жили на своїх фекаліях. Тіснота та жахливий стан проживання ведмедів також шокували і міжнародних волонтерів, які долучилися до операція з порятунку клишолапих.

ї

Тепер три екс-жителі приватного зоопарку акліматизовуються у «Синевирі». Тут у своєму розпорядженні вони мають 12 гектарів, лісове середовище і водойми.

Фото: Ярослав Бундзяк

Відео: Uanimals

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *