ОСТАННІ НОВИНИ

Депресії, шлункові хвороби і анемія у вагітних. МОЗ планує розширити програму «Доступні ліки»

|

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка розширює прогарму «Доступні ліки». Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

 

Метою цього  проекту постанови є розширення сфери дії програми реімбурсації «Доступні ліки» та зміна процедурних механізмів при визначенні розміру відшкодування вартості лікарських засобів, а також порядку такого відшкодування.

Проектом постанови пропонується доповнити програму «Доступні ліки» трьома новими нозологіями, а саме: «Хронічні захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки», «Депресії та депресивний синдром», «Профілактика та лікування анемій в першому триместрі вагітності» та відповідно 9 новими МНН (діючими речовинами) препаратів для лікування вказаних нозологій. Крім того, пропонується доповнити програму «Доступні ліки» 2 новими МНН (діючими речовинами) «Лозартан» та «Глібенкламід» препаратів необхідних для лікування серцево-судинних захворювань та відповідно цукрового діабету II типу.

Разом з тим, в порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, проектом постанови пропонується надати при формуванні чергової версії Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, заявникам можливість знизити ціну на свої препарати, щоб їх вартість відшкодовувалась повністю (без доплати). Також в Порядку відшкодування вартості лікарських засобів пропонується встановити, що звіт про відпущені лікарські засоби подається також і в електронному вигляді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *