ОСТАННІ НОВИНИ

Взяли мертву рись і пішли в ліс фотографуватись. Двоє лісників розповіли свою версію подій із вбивством рідкісної тварини

Катерина Родак

|

Двоє лісників, яких звинувачують у вбивстві червонокнижної рисі на Закарпатті розповіли свою версію подій. Про це повідомляє ТСН.

Як відомо, звинувачують у вбивстві рідкісної тварини батька із сином: Володимир та Михайло Кабалі.

За словами Михайла Кабаля, вони з батьком їхали лісом по території ТМР “Грінвуд”, заступником голови якого є Василь Шемота. Шемота начебто зупинив їхню машину, побив Кабалів і забрав у них фотоапарат. Михайло каже, що на обличчі батька видно синці від побиття, але це не вдалося підтвердити.

Своєю чергою Василь Шемота каже, що вони випадково знайшли той фотоапарат на землі 11 листопада. На запитання, чому не віддали знахідку в поліцію, замість самим викладати фото в Інтернет, Шемота заявив, що не довіряє поліції.

Михайло Кабаль також пояснив свою версію походження фото. Він божиться, що близько 5-6 років тому вони з батьком їхали з полювання і побачили на дорозі машину, під якою лежала якась тварина. Вони зупинилися і підійшли до водія, а той сказав, що рись вибігла на дорогу і він її збив. Оскільки рись – рідкісна тварина, в природі її ніхто не бачив, то Кабалі взяли її і пішли в ліс фотографуватися.

Версії учасників подій наразі перевіряє поліція. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 ст. 248 Кримінального кодексу України, згідно з якою за вбивство внесеної до Червоної книги тварини загрожує штраф від 1700 до 3400 грн, або обмеження волі до трьох років. Володимиру Кабалю як службовій особі загрожує більше покарання – штраф від 3400 до 6800 грн або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Відомо, що у рамках кримінальної справи було проведено кілька допитів. Підозру ще нікому не висунули. Михайла Кабаля допитували як свідка.

Також Державне агентство лісових ресурсів ініціювало службове розслідування щодо можливого вбивства червонокнижних тварин працівником лісництва. А самого Володимира Кабаля було відсторонено  від виконання службових обов’язків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *