ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий «віджимає» землю корінної мешканки Збоїщ, родина якої користується нею вже сто років?

Дарина Смеречанська

|

Львівська міська рада руками чиновників і міського голови просто віджимає землю в корінних мешканців Збоїщ. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила громадська активістка Олеся Дацко.

Вона зауважила, що під час минулого сесійного засідання депутати проголосували за згоду передачі земельної ділянки у власність А.Сорочинській, родина якої використовує земельну ділянку відкрито і законно майже сто років. Однак, як наголосила активістка, міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на це рішення.

«Але Андрій Садовий без жодних правових підстав наклав вето на це рішення…Право на приватизацію цієї землі Сорочинська довела в суді – є рішення апеляції, яке набуло законної сили, яким доведено її першочергове право як фактичного користувача за давністю користування приватизувати землю», – написала вона.

Водночас Олеся Дацко зауважила, що під час нинішнього сесійного засідання до виступу перед депутатами не допускають тітку А. Сорочинської:

«Тітка А.Сорочинської – пані Віра Карач (багаторічна голова Союзу Українок, знана збоїщанська громадська активістка) записалася на виступ на сесії, щоб донести до депутатів повідомлення, що міський голова порушує права людей! Але вірний васал мера Юрій Лукашевський просто не допускає пані Віру до виступу!».

Відтак, активістка резюмувала, що у такий спосіб працюють схеми із рейдерства та вимагання хабарів.

«І оця вся схема нічим іншим, як рейдерством або очевидним вимагання хабарів не є! Або зловживання владою в інтересах третіх осіб, бо очевидно, що є конкретні люди, яким, напевно, цю землю пообіцяли. Гелена Пайонкевич доповідатиме. Цікаво , які правові аргументи можна навести за наявного засвідченого постійного користування землею і рішення суду, яке набуло законної сили? При цьому землю на Збоїща роздають невідомим людям без жодних перешкод. Бо свої. Або домовилися з «потрібними» агрументами!Коли та корупція і рейдерство в ЛМР закінчиться?!», – обурилася Олеся Дацко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *