ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний комітет зобов’язав Залізницю скасувати тендер Дубневичів на 150 млн

Лаврентій Дубич

|

Антимонопольний комітет України прийняв рішення зобов’язати “Центр забезпечення виробництва Укрзалізниці” скасувати тендер на закупівлю рейкових підкладок, в якому до аукціону допустили тільки фірми, пов’язані з братами Дубневичами. Про це повідомляє Zалізниця без корупції з посиланням на уповноважену АМКУ Агію Загребельську.

Тендер, очікуваною вартістю 151,03 мільйони гривень було оголошено в серпні цього року. Предметом закупівлі стали  прокладки підрейкові ПР-65 (134,2 млн. грн.) та прокладки нашпальні ТН-Д (16,8 млн. грн.).

Свої пропозиції подали 4 підприємства, 2 з яких тендерний комітет дискваліфікував через невідповідність вимогам замовника.

Дискваліфікованими учасниками стали ТОВ “Міралекс Груп” та ТОВ “Інтеркомгруп”. В свою чергу допущеними учасниками стали ТОВ “ВМ Трейдінг” та ТОВ “Авант-Гарде”, які виконують роль посередників в постачанні продукції “Корпорації КРТ”.

АМКУ почав розгляд справи за скаргою ТОВ “Інтеркомгруп”, яке наполягало, що Укрзалізниця порушила принципи доброчесної конкуренції.

“Міралекс Груп” та “Інтеркомгруп” пропонували продукцію виробництва ТОВ “Інтер ГТВ” з Білої Церкви. В свою чергу “ВМ Трейдінг” та  “Авант-Гарде” пропонували підкладки від ТОВ “НВП “Корпорація КРТ”, яка належить дружинам депутатів Тетяні та Наталії Дубневичам.

ТОВ “НВП “Корпорація КРТ” стали вказувати виробником продукції після того як стосовно “сестринської” компанії “Корпорація КРТ” власності самих Дубневичів відкрили ряд кримінальних справ. Зокрема ТОВ “Корпорація КРТ” фігурує в справах НАБУ про закупівлю елементів колії за завищеними цінами у ТОВ “АРГО” в 2016 році та справах ГПУ і НП про фінансові операції з фіктивними структурами.

Раніше АМКУ також зобов’язав залізницю скасувати тендер на закупівлю рейкових кріплень, в якому теж допускали лише фірми з орбіти нардепів. Проте це не завадило залізниці провести процедуру повторно і повторити схему з дискваліфікації всіх конкурентів фірм Дубневичів.

Фото: Zалізниця без корупції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *