ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові заборонили облаштовувати житло чи кафе у підвалах та на горищах будинків

Катерина Родак

|

Сьогодні, 10 листопада, виконавчий комітет заборонив переплановувати горища та підвали на магазини чи житло.

Так, виконавчий комітет ЛМР скасував додаток 4 до рішення виконавчого комітету від 09.10.2015 № 581 «Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є районні адміністрації». Відтак з переліку адмінпослуг було вилучено пункт, в якому йшлось про прийом документів стосовно розпорядження спільним майном (горищами, сходовими клітками, підвалами тощо).

«Це стосується адміністративних послуг, які надають наші районні адміністрації. Зокрема. ми тепер уже не приймаємо жодних документів стосовно розпорядження спільним майном: стосовно горищ, сходових кліток, підвалів, спільних коридорів. Тому просимо виключити ці послуги з рішення виконкому», – сказала під час доповіді питання Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

««Це на виконання Закону України. Це дуже важливий закон: якщо раніше за згодою мешканців можна було дозволити, наприклад, влаштувати помешкання на горищі, то на сьогоднішній день це категорично заборонено. Тому що всі приміщення горищ, підвалів, вони є спільною власністю, вони не підлягають будь-яким переплануванням в інтересах тої чи іншої особи. Законодавець це пояснює дуже просто – а якщо ця людина продасть це приміщення і з’являться нові мешканці, ми ж їхні інтереси не враховуємо у цьому питанні. Тому горища, підвали по функціоналу мають бути тим, чим вони сьогодні є», – зазначивмер Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *