ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мешканці скаржаться на ромів, які окупували село

Катерина Родак

|

На табір ромів, які оселилися у селі Закомар’я Буського району, нарікають місцеві мешканці. Про це пише місцеве видання Буський портал.

Люди неодноразово звертались із скаргами до правоохоронних органів, сільської ради та районного керівництва РДА, однак результатів це не дало.

Мешканка села Закомар’я Галина Савчин розповідає, що табір ромів у Закомар’ї живе у повній антисанітарії. Роми розпивають алкоголь, кричать, б’ються, лаються. Вбиральні немає. Сусіди скаржаться на погрози.
«Роми нам нищать село!, – каже депутат Ожидівської селищної ради Галина Савчин. – У селі люди живуть у страху. Ожидівська сільська рада є опікуном ромської сім’ї, але: діти виглядають занедбано, у житловому приміщенні немає скла на вікнах, повсюди мотлох, а ще роми взагалі не розуміють української мови. У них на всіх – один паспорт! Діти до школи не ходять. Щодня із електрички до села тягнуться 30-40 ромів, приїздять до місцевих і інші з областей».


За словами Галини Савчин, нещодавно у селі облаштували дитячий майданчик для малечі, однак діти бояться вийти на майданчик, бо роми кілька разів виганяли їх з гойдалок.
 

 

Фото: Галини Савчин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *