ОСТАННІ НОВИНИ

У 9-місячної Віки залишилось чотири дні, щоб зібрати необхідну для її життя суму

Єва Корнійчук

|

Майже дев’ятимісячній Вікторії Ріф з Миколаївської області потрібна допомога. Лікарі діагностували у дівчинки артрезію жовчних шляхів, і їй потрібна термінова трансплантація печінки. Необхідну суму, а це 129 745 EUR, потрібно зібрати до 10 листопада. Коштів, які збирають рідні та небайдужі, не вистачає. Тому батьки звертаються до небайдужих допомогти фінансово, повідомляють у міській раді Львова.

«Вікторія народилася 21 лютого 2017р. в Миколаївському пологовому будинку № 3. Тоді ми і не підозрювали, що наша дівчинка так важко буде виборювати своє право на життя. Вже на другу добу у неї з’явилась жовтуватість шкіри, дівчинку поклали під лампу на три дні, після чого нас виписали додому. Дільничний терапевт призначив Вікусі препарати від жовтяниці, були помітні покращення, шкіра значно посвітлішала. Але у два місяці наша дівчинка знову дуже пожовтіла і ми звернулися до дільничного лікаря, вона в свою чергу направила нас в міську дитячу лікарню № 2, де дитині тиждень проводили фототерапію, поліпшень не було і нас перевели в Миколаївську обласну дитячу лікарню. Віку обстежили, зробили УЗД і аналіз крові, у дитини був підвищений показник білірубіну у крові, а після проведеного УЗД лікарі припустили, що у дитини атрезія жовчних шляхів і, можливо, потрібно буде видаляти жовчний.

Так як у нас в місті подібну операцію не проводять, нас скерували в місто Київ (Охматдит). Нас поклали в інфекційне боксове відділення і розпочали обстеження дівчинки, щоб встановити точний діагноз. Дитині ставили крапельниці для підтримки печінки, брали аналізи, робили УЗД. Після проведення МРТ лікарі приголомшили нас діагнозом: артрезія жовчних шляхів, дівчинці необхідна термінова трансплантація печінки.

Після спілкування з батьками, дітки яких мали схожі діагнози, ми звернулися у бельгійську клініку Сент-Люк, яка має багаторічний успішний досвід у лікуванні таких складних випадків, як у нашої Вікусі. Проте сума непосильна для нас і, зважаючи на хоч і стабільний, але важкий стан Вікторії, часу майже немає!  До 10 листопада ми повинні зібрати необхідну суму, а це 129 745 EUR. Зі 129 745 EUR ще потрібно зібрати 108 626 EUR . Закликаємо небайдужих людей про допомогу! Не залишайте нас і Вікусю без шансу на порятунок», – розповіла мама дівчинки п. Вікторія.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанк

5168 7427 0860 0949

Ріф Наталія Вікторівна (мама)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *