ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового намагаються з’ясувати, наскільки ефективно влада розпоряджається коштами міської казни

Лаврентій Дубич

|

Депутат Львівської міської ради Петро Адамик вимагає у міського голови Львова Андрія Садового відзвітувати про те, наскільки ефективно міська влада Львова розпоряджається коштами міської казни, зокрема, – в розрізі розміщень міських коштів на банківських депозитах. Відповідне звернення до голови міста депутат оприлюднив сьогодні, 26 жовтня, під час сесії Львівської міської ради.

«Як для бізнесу, так і державного чи місцевого бюджету мало просто мати гроші на рахунках. Набагато важливіше – уміти їх максимально раціонально використовувати.

Яскравий приклад – кошти Львівської міської ради, зокрема, та їх частина, що розміщена на депозитах в банку. Звичайно, відповідно до законодавства, місцеві органи влади мають право розміщати свої кошти на депозитних рахунках. І такий крок має свою логіку – якщо немає на що витрачати гроші, то чому б їм не приносити прибуток місту у вигляді відсотків?

Питання в іншому – чи сьогодні це найбільш раціональний крок, тоді, коли місто мусить позичати гроші в інших фінустанов для купівлі нового електротранспорту, і ремонту доріг, створення дошкільних навчальних закладів, побудови паркінгів тощо.

Думаю, варто, з’ясувати, і можливо переглянути таку політику», – наголосив Петро Адамик.

Тому депутат звернувся до міського голови з проханням надати відповіді на такі питання:

  1. Скільки тендерів було відмовлено за ініціативи замовників більше ніж один раз і кошти по їх пропозиціях так і не були освоєні?
  2. В якій сфері найбільше невиконання міського бюджету за 2017 рік, які причини їх невиконання та кого притягнуто до відповідальності?
  3. Яка сума коштів місцевого бюджету знаходиться на депозитах у банках та на яких відсотках? Роз’яснити про основні причини їх розміщення на рахунках в банках.
  4. Чи відсоткові ставки за депозитами перекривають наслідки інфляційних процесів?

«Звичайно, відсоткові ставки з депозитів – це найпростіший та найкомфортніший спосіб розпоряджатись коштами міської казни, але – чи ефективний він та вигідній громаді Львова?», – підкреслив П.Адамик.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *