ОСТАННІ НОВИНИ

За «Доступними ліками» на Львівщині виписано вже понад 400 тисяч рецептів

Єва Корнійчук

|

З початку дії програми «Доступні ліки» у Львівській області добровільно долучились 756 аптек. Виписано 400 927 тис. рецептів. На реалізацію Урядової програми передбачені кошти з урахуванням змін у розмірі 45 513,6 тис. грн. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Станом на 1 жовтня 2017 року на відшкодування вартості лікарських засобів медичним установам області виділили 26 173, 2 тис.грн. Нагадаємо, у програмі «Доступні ліки» беруть участь 198 торгових найменувань препаратів.

Позитив – це розширення переліку безкоштовних ліків до 35 лікарських засобів. Варто зазначити, що на початку програми їх було 23.

Нагадаємо, Урядова програма «Доступні ліки» – це одна із частин великої реформи системи охорони здоров’я, яка не змінювалася 26 років. Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобігатимуть виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *