ОСТАННІ НОВИНИ

Уляна Супрун: «Є невігласи, що не розуміють і шкодять, а є негідники, які розуміють, але шкодять ще більше»

Андрій Котенський

|

Міністр охорони здоров’я України про медичну реформу в Україні:

«Верховна Рада ухвалила законопроект 6327, який запускає медичну реформу! 240 голосів! Дякую народним депутатам за цей історичний крок… всім громадським активістам, експертам, аналітикам, медикам, команді Міністерство охорони здоров’я України та кожному, хто підтримував зміни в медицині весь цей час. Завдяки вам у 2018 році почнеться перша реальна медична реформа в країні!

Тепер, щоби медреформа отримала усе необхідне підґрунтя для впровадження, маємо зробити низку вирішальних завдань.

Просимо Верховну Раду підтримати інші законопроекти медичної реформи. Це законопроект 6604, який передбачає зміни у Бюджетному кодексі, щоб перший етап системних змін розпочався вже з січня 2018 року. І президентський законопроект 7117, який запускає реформу сільської медицини.

Вже з наступного року пацієнти та лікарі матимуть зовсім нові стосунки з системою охорони здоров’я. Ми нарешті зможемо повернути гідність лікарям та пацієнтам в системі охорони здоров’я. Це лише перший, але вирішальний крок у великих системних перетвореннях.

Ми разом стояли на Майдані за зміни, тепер ми продовжуємо їх впроваджувати завдяки реальним реформам! Це наше з вами продовження Революції Гідності в українській медицині!

Це наша реформа, це наша влада, це наш Уряд, це наш Парламент.

Команда МОЗ прийшла з фронту, з лікарень, з Майдану.

Ми – міністерство пацієнтів і міністерство лікарів. Саме заради цих людей ми прийшли працювати.

Реформа, що почалась з позитивного голосування у Верховній Раді стосується кожного з нас. І пацієнтів, і лікарів, і урядовців, і депутатів. Лише нашою спільною узгодженою працею ми змінемо медичну систему. Ми і наші діти отримають гідну медицину, завдяки нашій спільній праці.

Медицина, яка є сьогодні не подобається нікому – ні лікарям, ні пацієнтам. Бо є невігласи, що не розуміють і шкодять. А є негідники, які розуміють, але шкодять ще більше.

Нам було важко, але ми не зупинимося.

Ми дякуємо всім, хто допомагав медичній реформі відбутися. І просимо не розходитися. Вже з наступного року українська медицина почне змінюватись. Це наша перемога та перемога роботи українського парламенту. І це означає, що ми маємо ще більше та довше працювати, щоби впроваджувати нашу реформу. Ми будемо боротися, допоки в нас є сили та поки не дійдемо до мети. Приєднуйтесь!», – повідомила Уляна Супрун у своєму Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *