ОСТАННІ НОВИНИ

Омелян наполягає на зниженні швидкості у містах до 50км/год та драконівських штрафах за перевищення

Лаврентій Дубич

|

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наполягатиме на тому, аби з 1 січня 2018 року у населених пунктах України обмеження швидкості руху складало 50 км/год, а штрафи за його недотримання стали драконівськими. Про це урядовець написав на своїй сторінці у Facebook, реагуючи учорашню трагедію у Харкові.

«Декілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах 50 км/год. При такій швидкості фактично виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам відповіли: “не на часі, політично чутливе питання”.

Так от, ми наполягаємо – 50 км/год і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free. Обов’язкова фото,- і відеофіксація порушень і “листи щастя”, позбавлення прав за водіння в нетверезому стані…

Сьогодні у нас чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до 0 смертності на українських автошляхах. Протягом тижня вони будуть узгоджені і розпочнуться з 1 січня 2018 р. Окрім фінансування з Дорожнього фонду передбачили ще близько півмільярда гривень з коштів секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні», – окрім іншого написав Володимир Омелян.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *