ОСТАННІ НОВИНИ

«Всеукраїнський збір» під ВР: урядовий квартал у Києві охороняє близько 500 правоохоронців

Соломія Григор'єва

|

Через акцію «Всеукраїнський зібр» у Києві оточено урядовий квартал, біля будівлі Ради чергують близько 500 бійців Нацгвардії і поліцейські. Автобуси, які курсують в центральній частині міста, змінили свої маршрути, пише УНІАН.

Ще з ночі центральні вулиці Києва, де розташовано будівлі Верховної Ради і Адміністрація президента, оточили посилені наряди правоохоронців. На дорогах чергують патрульні, у дворах тренуються бійці Нацгвардії.

У центрі частково перекриті вул. Грушевського, Інститутська, Липська, повністю перекриті вул. Лютеранська, Круглоуніверситетська, Городецького, Шовковична. На під’їзді до Городецького з Європейської площі перевіряють автомобілі.

Столична адміністрація вже розповсюдила повідомлення, що на центральні вулиці не будуть пускати навіть громадський транспорт, автобуси тимчасово курсуватимуть в об’їзд.

Біля самої Ради чергують близько 500 бійців Нацгвардії, також працює поліція. Навколо ВР також стоять металеві рамки, людей перевіряють на наявність зброї та небезпечних речовин.

Начальник управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко повідомив про те, що за різними оцінками, планується, що на протести під ВР зберуться до 10 тис. людей.

«До нас надійшло кілька заявок на проведення акцій під ВР, заявки про досить велику кількості людей, за різними оцінками, планується до 10 тис. людей під ВР. Крім цього, додаткові перекриття руху у зв’язку з офіційним візитом президента Мальти. В даний час 3,5 тис. правоохоронців, це і військовослужбовці Нацгвардії, які охороняють громадський порядок у центрі міста. При ускладненні оперативної обстановки можуть бути задіяні додаткові сили», – повідомили в поліції.

Також Андрій Крищенко зазначив, що в даний час безладів та провокацій в урядовому кварталі немає.

«Безладів та провокацій немає. Нами встановлені рамки металошукачів, детекторів для забезпечення безпеки громадян, які прийдуть. І кількість металошукачів, рамок дає можливість нам за 2,5-3 години на футбольних матчах перевірити 50-55 тис. вболівальників, тому вони не нашкодять громадянам мирно пройти. А всі спекуляції прорватися через рамки, я вважаю, будуть свідомою провокацією під гаслами, що поліція обмежує мирні збори», – додав Крищенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *