ОСТАННІ НОВИНИ

На прогулах парламентарів заощадили три мільйони

Лаврентій Дубич

|

Завдяки штрафам за прогули депутатів Верховної Ради вдалося заощадити 3 мільйони гривень. Про це в інтерв’ю «Фокусу» заявив спікер ВР Андрій Парубій, повідомляє УП.

«Коли я очолив парламент, ця проблема стояла дуже гостро, зараз ситуація сильно змінилася. Проблема залишилася, але вона більше не загрожує нормальній роботі ВР», – сказав він.

«Думаю, ми цього домоглися завдяки штрафам і публікації прізвищ прогульників. На штрафах заощадили близько 3 мільйонів гривень», – додав Парубій.

За словами спікера проблема «порожнього залу» є не тільки в Україні.

«Нещодавно ми з парламентською делегацією були в Норвегії, для нас провели екскурсію по їхньому парламенту. Там в залі сиділи два депутати і один міністр. Ми здивувалися, але нам пояснили, що зараз година запитань до уряду і залишилися тільки ті, у кого ці питання є», – повідомив Парубій.

Він підкреслив, що найважчим днем ​​для голосувань є п’ятниця.

«У цей день ми проводимо годину запитань до уряду, зачитуємо депутатські запити, потім один годину присвячуємо виступам з трибуни. Так що ще раз підкреслю: повністю проблему з відвідуваністю ми не вирішили, але вона вже менш гостра», – підсумував Парубій.

Як відомо, серед найбільших прогульників засідань Ради – народні депутати Євген Бакулін, Дмитро Добкін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко.

Фото: Info-Light

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *