ОСТАННІ НОВИНИ

У тендерні закупівлі «Укрзалізниці» знову намагаються втрутитися брати Дубневичі, - ЗМІ

Юлія Шпак

|

Тендери «Укрзалізниці» знову стала вигравати компанія «Корпорація «КРТ», яка належить братам Ярославу і Богдану Дубневичам, повідомляють Podrobnosti.ua у ТВ-сюжеті «Укрзалізниця» втрачає мільярди гривень на підставних тендерах», передає УНІАН.

Після призначення Михайла Костюка головою «Укрзалізниці» фірма Дубневичів протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 мільярда гривень. У 2010 році компанія отримала підряди щонайменше на 900 мільйонів гривень. Після звільнення Костюка з «Укрзалізниці» на початку 2011 року компанія Дубневичів не виграла жодного суттєвого тендеру залізниці. Але, як пишуть Podrobnosti.ua, «Корпорація «КРТ», яку пов’язують з одіозними львівськими олігархами, а зараз вже і народними депутатами Ярославом і Богданом Дубневичами, виграє всі тендери на виготовлення запчастин для ремонту шляхів. Хоча вартість у їх конкурентів, наприклад, у АТ «Механіка», менше приблизно на 35-40 відсотків.

«Складається ситуація, що власники цієї виробничої компанії дуже близькі до Верховної Ради, а саме є депутатами. Тут неправильно сказати власники, швидше за кінцеві бенефіціари, бо власники завжди там приховані. Їх подивитися не можна, хоча в останньому тендері бере участь КРТ, де власниками є пов’язані особи з нардепами. І це чітко видно з єдиного реєстру. Це незважаючи на те, що Ярослав Дубневич в ЗМІ заявив, що підприємство КРТ їм не підкоряється і воно передано в управління якимось там структурам», – говорить Віталій Руденко, директор АТ «Механіка».

За інформацією Podrobnosti.ua на даний момент в НАБУ розслідують близько 20 справ за фактом корупції в «Укрзалізниці». Серед них і стосується фірми «КРТ». Вчора в ЗМІ з’явилася інформація, що свідок по цій справі навіть попросив захисту у детективів, оскільки боїться за своє життя. Цю інформацію, як і те – на якій стадії зараз знаходиться розслідування, і хто є фігурантами – НАБУ обіцяли прокоментувати через кілька днів.

Зі свого боку, як прокоментували у прес-службі компанії, нове керівництво «Укрзалізниці» підтримує розслідування НАБУ, так як має намір очистити тендери від корупційної складової.

Корупція у держзакупівлях, за словами голови «УЗ» Євгена Кравцова, не тільки гальмує реформи, а й негативно впливає на бюджет «Укрзалізниці». І з такою ситуацією її керівництво не має наміру миритися. Тому проводиться постійна робота по удосконаленню електронних торгів, спрощення процедури закупівель та їх відкритості і прозорості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *