ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонне місто Краківець може залишитися без води?

|

У Краківці при будівництві водогону не виконано робіт предбачених проектно-технічною  документацією. Про це повідомляє кореспондент Yavir.net.

Будівництво водопостачання у смт.Краковець здійснюється відповідно до державної програми «Питна вода» на 2012-2020 роки. Департамент розвитку та експлуатації ЖКГ ЛОДА уклав договір із ТзОВ «Компанія Комунальник». Будівництва водогону, відповідно до договору, оцінено у 1 млн. 146 тис.грн. На реалізацію проекту виділено кошти з місцевого бюджету Краковецької селищної ради в сумі 630 тис.грн, решту суми профінансовано коштами Львівської ОДА. Процес будівництва розпочато у червні 2017 року і виконавець не виконав значної частини робіт, передбачених проектно-кошторисною і технічною документацією.

При укладенні трубопроводів грунт з траншей виконавець мав вивозити з території будівництва, а під труби в траншеї засипати шар піску, як вимагають технічні нормативні документи, проте в траншеї було засипано раніше вибраний грунт з посторонніми домішками, без трамбування вібротрамбівками, через що в місцях укладання трубопроводів уморились ями. На деяких вулицях Краківця через виконання робіт пошкоджено дорожнє покриття, що порушує вимоги по благоустрою територій і суперечить умовам договору між замовником і виконавцем. Також по проекту передбачалось будівництво 11 колодязів діаметром 1,5м, з днищами, люками і драбинами, вартість яких оцінюється у 100 тис.грн., натомість збудовано лише один колодязь для лічильника холодної води. В місцях де траса водогону перетинає автомобільні шляхи трубопровід мав укладатись у металеву трубу, за яку також заплатили державні кошти і яка мала б захищати труби від зовнішнього тиску, проте місцеві мешканці власноруч прокопувати траншеї під асфальтованою дорогою, відповідно технічних вимог не виконано, а більше як 20 м. металевої труби в будівництві не використано. Також не виконано дезінфекцію трубопроводів, гідровипробування, грунтування і безліч інших пунктів на які виділяли бюджетні кошти.

Невиконання вище описаних робіт дає можливість виконавцю робіт і іншим особам, причетним до будівництва водогону, присвоїти декілька сотень тисяч гривень. Станом на сьогодні за будівництво зовнішнього водопостачання у смт.Краковець заплачено більше 1 млн.грн., хоча об’єкт будівництва в експлуатацію ще не здано. У місцевих мешканців Краківця виникають сумніви, що через порушення норм проектно-технічної документації водогін не зможе належно функціонувати. Органи місцевого самоврядування ситуацію, що склалась ніяк не коментують.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *