ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина повністю готова до пенсійної реформи

Юлія Шпак

|

Львівщина на 100% готова до впровадження пенсійної реформи. Про це повідомили сьогодні, 5 жовтня, під час селекторної наради щодо впровадження пенсійної реформи під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Львівщина повністю готова до виплат. Рішення прийняте Верховною Радою за поданням Уряду та підтримки Президента є позитивним і вже викликає зацікавлення мешканців Львівщини. Люди цікавляться нововведеннями і впровадження є важливими для них. Важливо також, щоб ці кошти пройшли через Укрпошту, підтримали державне підприємство та збалансували фінансову ситуацію. Вважаємо, що це також вплине на макроекономічні позитивні показники та збільшення ємкості внутрішнього ринку  в Україні», – зазначив під час наради голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області клопотав щодо необхідності внесення змін до постанов Кабміну номер 76 та 719 із врахуванням інтересів родин загиблих бійців АТО, добровольців та учасників Революції Гідності.

«Із таким величезним позитивним кроком важливо врахувати потреби категорій мешканців, які надзвичайно важливі для суспільства», – наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону про підвищення пенсій. За попередніми розрахунками, відповідно до прийнятого Закону, пенсії збільшаться у 77 % пенсіонерів Львівщини, середня сума підвищення складе 564 гривні.

Крім того, Законом скасовано 15-ти відсоткове зниження пенсій працюючим пенсіонерам. Сьогодні на Львівщині 129,5 тисяч працюючих пенсіонерів, 24,3 тисячам з яких пенсія виплачувалася у 85 відсотковому розмірі. Відповідно до прийнятого Закону, даним особам буде відновлено виплату пенсії у повному розмірі.

У Львівській області 660,5 тисяч пенсіонерів (95,6% від загальної чисельності цивільних пенсіонерів) отримують пенсію за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Тобто, їх пенсії підлягають осучасненню.

Зазначимо, Пенсійний фонд України попередньо провів підготовчу роботу для здійснення осучаснення пенсій, програмне забезпечення розроблено та протестовано. Таким чином, вже в жовтні місяці органи Пенсійного фонду забезпечать виплату підвищеного розміру пенсій у зв’язку з їх осучасненням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *