ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні набув чинності закон про освіту

|

В Україні набув чинності закон «Про освіту». Він був опублікований у виданні Верховної Ради «Голос України» 27 вересня, а відповідно з наступного дня починає працювати, пише «Громадське».

Згідно із законом, середня освіта триватиме 12 років і складатиметься з початкової освіти тривалістю 4 роки, базової середньої освіти тривалістю 5 років, яку отримуватимуть у гімназії, та профільної середньої освіти тривалістю 3 роки, яку отримуватимуть у ліцеях або закладах професійної освіти.

Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами: державною, англійською, та іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою одночасно з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

Верховна Рада доручила Кабміну забезпечити з 2018 по 2023 роки поетапне збільшення мінімальної зарплати вчителя до 4-х прожиткових мінімумів для працездатних (на даний момент — 6 736 гривень).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *