ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на обговорення простору біля костелу Ольги і Єлизавети

Катерина Родак

|

Сьогодні, 27 вересня, у рамках проекту «Вулиця для всіх» відбудеться відкрита зустріч-обговорення щодо простору поблизу церкви св. Ольги і Єлизавети: як і що потрібно змінити? Про це інформують у прес-службі Львівської міськради.

Зустріч відбудеться о 18.30 год. За адресою вул. С.Бандери, 91, 21 аудиторія СЗШ № 55.

Планування пішохідної зони було здійснене як результат громадських публічних обговорень, які відбулися в липні 2017 року.

Були визначені основні побажання щодо перетворення цього простору:

Комфортність місця, яке буде простором для відпочинку,

Постійний затінок,

Простір має бути цілісним та атрактивним,

Мінімалізувати рух автівок.

«Простір частини вулиці С. Бандери перед церквою св. Ольги і Єлизавети, має переважаючий лінійний характер, а людські потоки, що його перетинають, є здебільшого діагональними. Також для цього простору є характерним великі тимчасові скупчення людей, що очікують на громадський транспорт, тобто простір перед церквою св. Ольги і Єлизавети використовується як транзитний і як тимчасовий. Аналізуючи стан озеленення, ми виявили його здебільшого незадовільний стан, але й також багато можливостей його покращення. У нашому рішенні ми пропонуємо трактувати простір частини вулиці С. Бандери, перед церквою св. Ольги і Єлизавети як вхідну, запрошуючу зону до самої вулиці С. Бандери і до міста загалом.

Зазначимо, що в межах цієї зустрічі будуть запрезентовані напрацювання нового трафіку транспортного руху навколо церкви св. Ольги і Єлизавети від Ігоря Могили, керівника відділу стійких транспортних систем ЛКП «Інститут просторового розвитку» та обговорення нового дизайну громадського простору навколо церкви св. Ольги і Єлизавети від архітекторів Ольги Криворучко і Валентина Шароватова», – розповідають в КУ «Інститут міста».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *