ОСТАННІ НОВИНИ

Українці можуть отримати довідку про відсутність судимості в режимі 24/7

Єва Корнійчук

|

Міністерство внутрішніх справ України вводить новий онлайн- сервіс: замовлення довідки про відсутність судимості – безкоштовно і в режимі 24/7. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, послуга, яка забирала десятки годин, була “розсадником” корупції, викликала злість і обурення – трансформована в 2 кліки..

!Довідка про відсутність судимості – документ, за яким знемагали в чергах, вишукували будь-які “зв’язки” для прискорення його отримання і “дякували” купі міліцейських чиновників! Але при цьому, це вкрай важливий документ, який неможливо просто скасувати, як ми це зробили з недоброї пам’яті довідкою-рахунком на автомобілі», – написав міністр у Facebook.

Він наголосив, що довідку про несудимість щорічно в Україні отримують близько 800 тисяч чоловік.

«Вона потрібна при оформленні на роботу, подачі документів до багатьох державних інстанції, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформленні громадянства, відновленні втрачених документів і так далі. З іншого боку, це інформація, що відноситься до категорії персональних даних. Тому “посадити достатню кількість дівчаток”, які будуть їх “штампувати”, не можна – інформація зберігається в єдиній інформаційній системі МВС і може бути опрацювала тільки відповідним адміністратором», – розповів Аваков.

Власне Арсен Аваков розповів, як функціонуватиме новий сервіс:

Що ми пропонуємо в Україні?

Безкоштовний і зручний сервіс: можливість замовити довідку в онлайн-режимі “в 2 кліка” і електронну систему інформування про готовність документа. Отримати готову довідку можна В БУДЬ-ЯКОМУ сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. Сьогодні вже працює 153 СЦ по всій країні, і ця система весь час розвивається.

У запуску такої послуги Міністерством внутрішніх справ України нам дуже допомогли наші партнери з Державного агентства з питань електронного уряду України і програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконуваної Фондом Східна Європа.

Як замовити довідку про несудимість онлайн?

Ви заходите на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, вибираєте спосіб зареєструватися, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank. (Клік 1).

Заповнюєте електронну форму, вказавши, в якому із сервісних центрів МВС (зі списку) вам зручно забрати готову довідку. (Клік 2).

Відправляєте форму.

Все, ваша заявка обробляється та формується в автоматичному режимі! Потім ви отримуєте повідомлення на електронну пошту, що документ готовий, приїжджаєте і забираєте!

І це ще не все!

Оскільки довідка про відсутність судимості необхідна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 000 учасників системи закупівель ProZorro можуть, не виходячи з дому чи офісу, замовити за допомогою електронного цифрового підпису та подати її в режимі онлайн.

Жителі сільської місцевості, зрозуміло, можуть отримати довідку про відсутність судимості в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Крок за кроком ми відкриваємо нові Сервісні центри, розширюємо кількість сервісів МВС, впроваджуємо онлайн технології. Крок за кроком МВС стає комфортним і дружнім цивільним офісом. Крок за кроком ми йдемо по шляху реформи, орієнтованої на ВАШІ інтереси!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *