ОСТАННІ НОВИНИ

Котеджів та готелів у парку «Знесіння» не буде

Катерина Родак

|

Учора,  18 вересня, у Львівській міській раді відбулися громадські слухання щодо проекту організації території парку “Знесіння”.Про це повідомили представники ініціативної групи захисту парку.

На громадських слуханнях були зареєстровані більше 100 громадян міста Львова. Серед інших, у залі були присутні головний архітектор проекту пан Тупісь, в.о. директора парку “Знесіння” Мар’яна Задорожна, директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник.

Після обрання голови, секретаря та лічильної комісії громадських слухань учасники проголосували за регламент.

«Прикрим епізодом на початку слухань було непорозуміння громади із модератором зустрічі, який намагався порушити регламент громадських слухань і самостійно вибрати голову і секретаря слухань. Після активного заперечення від громадян із юридичною освітою модератор вимкнув мікрофон та презентацію на екрані. Позатим, це не завадило продовжити громадські слухання і провести їх згідно з чинним законодавством», – повідомляють захисники парку.

Головний архітектор проекту пан Тупісь доповів ключові деталі проекту. Згодом відбулася конструктивна дискусія у форматі питання-відповіді присутніх учасників слухань із головним архітектором проекту.

Врешті, усі учасники громадських слухань майже одноголосно проголосували за:

* відхилення проекту організації території парку “Знесіння” як неактуального (2013 рік) та такого, що не відповідає потребам громади міста Львова
* заборону нової забудови житлових будинків, готелів та котеджів на всій території парку “Знесіння”
* звернення до Львівської міської ради про замовлення нового проекту організації парку “Знесіння”
* оголошення вакансії на посаду директора парку “Знесіння”, оскільки парк вже багато років не має директора

Після голосування у короткому зверненні директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник подякував громаді за активну позицію і погодився взяти до уваги результати громадських слухань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *