ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ще 13 осіб підтвердили свій статус добровольців АТО

Андрій Котенський

|

Комісія з визнання бійців-добровольців продовжує свою роботу. 8 вересня 13 українських Героїв отримали відповідний статус. Про це за результатами засідання повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, пердає прес-служба ЛОР.

За словами В. Гірняка, комісія ретельно вивчила та перевірила документи тих, хто претендував на відповідне звання. Так, із 18 пакетів документів затвердження пройшли 13.

«Це дуже позитивна тенденція. Хлопці-патріоти, які добровільно пішли на фронт заслуговують на особливу пошану та повагу. Особливо ті, хто, ризикуючи власним життям, стояв стіною за українські землі у 2014-2015 роках. Наразі статус бійця-добровольця дозволяє Героям сучасності отримати від соцзахисту разову матеріальну допомогу. Однак ми думаємо над варіантами як суттєво збільшити увагу місцевої влади до добровольців. Є декілька ініціатив, які заслуговують на увагу та реальні для реалізації. Разом із тим, дуже не хотілося б, аби серед справжніх патріотів затесались самозванці. Тому всі папери перевіряються дуже ретельно», – зазначив Володимир Гірняк.

Розгляд комісією заяв бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України буде продовжено через два тижні. За час роботи комісії статус бійця-добровольця отримали 130 українських Героїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *