ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – на другому місці в рейтингу Regional Doing Business з легкості ведення бізнесу

Лаврентій Дубич

|

В Україні з’явився рейтинг Doing Business для регіонів. Учора, 7 вересня, у Києві його презентували Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка українських підприємців, інформує Економічна правда.

Рейтинг “Regional Doing Business” оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України. Для того щоб його розраховувати експерти адаптували методологію Світового банку та опитали сотні вітчизняних підприємців.

Основними критеріями оцінювання стали гроші та час, що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість візитів до органів влади.

“На нашу думку такий підбір критеріїв дозволяє отримати досить комплексну картинку з приводу того, чи легко вести бізнес в окремому регіоні”, – розповів голова Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук.

За результатами рейтингу Суми показали найкращий серед усіх обласних центрів діловий клімат, набравши 107 балів з 171 можливих. “Цей показник свідчить про те, що потенціал для росту ще досить істотний”, – заявляє Гончарук.

На другому місті – Львівська область, яка набрала 103 бали. По 101-му балу набрали Івано-Франківська та Кіровоградська. Тернопільська область замикає п’ятірку лідерів зі 100 балами.

Аутсайдерами рейтингу стали Чернігівська область – 81, Херсонська – 79, Луганська – 75 балів.

Фото: ЕП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *