ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві страйкують автомобілісти на іноземних номерах

Омелян Шевчук

|

У Києві страйкують автомобілісти на іноземних номерах. Свою акцію «За доступне розмитнення кожному українцю» вони оголосили безстроковою. Про це заявив один із організаторів акції, голова громадської організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Будемо продовжувати акцію, поки не буде конструктивного вирішення питання», – сказав на прес-конференції 6 вересня.

За даними організаторів акції, у ній бере участь близько 5 тисяч осіб.

Як відомо, в Києві біля Верховної Ради з ранку середи проходить акція власників автомобілів на європейських номерах за легалізацію нерозмитнених авто.

Через неї перекрили рух транспорту біля Верховної Ради і в урядовому кварталі – весь центр столиці вранці опинився у заторах.

Водії почали збиратися ще з ночі – і мітинг триває, попри дощ, хоч і акція стала менш чисельною.

Протест доволі добре організований. Її учасники розмахують прапорами з символікою «Авто Євро Сила» і грюкають по бочках.

Серед цілей акції – доступне розмитнення (% вартості авто) на всі автомобілі для всіх громадян України, введення простого і доступного механізму легалізації завезених автомобілів (встановлення ставки платежів до бюджету в межах 15-30% вартості авто) і мораторій на дію екологічних норм Євро5, як умови ввезення і реєстрації вживаних автомобілів в Україні.

Крім того, учасники акції домагаються припинення «репресій» силових структур проти водіїв автомобілів на єврономерах і мораторію на дискримінацію до остаточного законодавчого врегулювання питання.

Як відомо, в Україні майже 64 тисячі автомобілів із іноземною реєстрацією знаходяться незаконно.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *