ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ порушив справу щодо цін на українських заправках

Єва Корнійчук

|

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу, повідомив глава відомства Юрій Терентьєв журналістам в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

“З приводу скрапленого газу вчора ухвалено рішення про призначення державного уповноваженого Валерія Полюховича і було порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Зараз проходить детальне планування наступних кроків з розслідування і, відповідно, будуть розпочаті процесуальні дії АМКУ”, – сказав він.

Терентьєв додав, що відомство ознайомлене з оприлюдненою інтернет-виданням “Обозреватель” листуванням між керівниками оптових трейдерів, в якій вони обговорюють питання встановлення цін на скраплений газ.

“Ми з обережністю ставимося до таких доказів, як оприлюднена СМС-комунікація між учасниками ринку”, – зазначив Голова Антимонопольного комітету України.

Терентьєв додав, що комітет вивчить всі етапи ціноутворення на скраплений газ, включаючи виробників, оптових торговців і рітейлерів.

Нагадаємо, середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні в період з 1 по 30 серпня зросли в 1,5 рази – з 10,92 грн / літр до 16,17 грн / літр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *