ОСТАННІ НОВИНИ

Чи можна було уникнути учорашньої смертельної ДТП з журналістами на Львівщині?

Катерина Родак

|

Учорашньої смертельної ДТП з журналістами на Львівщині можна було б уникнути, якби ділянка дороги була обладнана безпечно. У цьому переконує ГО «Зручне місто».

За словами членів ГО, зараз опора моста  – це бетонна стіна, що стоїть прямо посеред дороги. «Для безпеки цієї ділянки необхідно було встановити відбійник згідно з ДБН, який би відділяв штучну перешкоду на шляху від смуги для руху транспорту. Перед опорою необхідно встановити дорожній знак 4.7 “Об’їзд перешкоди з правого боку” (фото додається). А щоб уникнути важких травм і летальних випадків від зіткнення, в цивілізованих державах на трасах встановлюють перед перешкодами жовті бочки з водою, які добре гасять удар і зменшують травматизм та дають шанс вижити (фото додається). У нас же все просто – бетонна стіна серед дороги і російська рулетка зі смертю», – переконані у «Зручному місті».

«Хто відповість за неналежне утримання моста і ділянки дороги? Хто подбає про те, щоб такого уникнути в майбутньому? За такі “смертельні пастки” на дорогах необхідно карати чиновників як за службову недбалість та ненавмисне вбивство», – додають активісти.

Нагадаємо, учора дорогою до Львова автомобіль із львівськими журналістами потрапив у ДТП. Водій загинув.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *