ОСТАННІ НОВИНИ

На дахах усіх львівських шкіл і садочків хочуть поставити сонячні батареї

|

У Львові пропонують розробити комплексну енергоефективну програму, яка передбачатиме використання сонячної енергії для освітлення та обігріву навчальних закладів міста. З такою ініціативою виступив депутат Львівської міської ради з Тарас Ворко.

Депутат розповів, що вже провів консультації щодо доцільності впровадження такої програми із експертами Української Некомерційної Енергетичної Агенції.

«Львів є підписантом Угоди мерів щодо Клімату та Енергії, яку ініціював Євросоюз. Таким чином місто добровільно взяло на себе зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії. Тож запропонована мною програма може стати важливим елементом для реалізації цієї угоди. Експерти, до яких я звернувся, радять почати зі встановлення сонячних електростанцій  на дахах навчальних закладів. Пізніше програму можна буде поширити й на інші комунальні установи», – коментує Тарас Ворко.

Зокрема, експерти наголошують, що використання сонячної енергії у школах та садочках допоможе не лише скоротити кількість шкідливих викидів в атмосферу, а й суттєво економити на теплі та світлі в навчальних закладах. Також можливі поповнення у бюджет через продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом, залучення інвестицій для реалізації проекту.

Вартість розробки програми – 150 тис. гривень.

Нагадаємо, що цього року у Львові вже реалізовується пілотний проект зі встановлення сонячної електростанції  на  даху школи №68. Вартість – 1,3 млн грн. Окупність – 5 років. Зараз проект проходить стадію експертизи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *