ОСТАННІ НОВИНИ

Біометричний паспорт та спецанкета на сайті МВС. В уряді напрацьовують новий порядок в’їзду росіян в Україну

|

Уряд України розробив постанову про новий порядок в’їзду в країну для громадян Росії. За даними видання «Комерсанту», документ має бути ухвалений найближчим часом, повідомляє Цензор.НЕТ.

Про підготовку змін режиму перетину кордону “Комерсанту” повідомили відразу кілька джерел в уряді і у Верховній Раді України. За їхніми словами, спочатку планувалося (як цього і вимагав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов) ввести з РФ повноцінний візовий режим. Однак у підсумку від цієї ідеї вирішили відмовитися.

“Головна причина, чому Київ не став вводити візовий режим, – побоювання за українських громадян, що залишилися в Криму, – пояснює заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак. – Якби ми скасували угоду про безвізовий режим з Росією, ці люди втратили б можливості безперешкодно їздити в нашу країну”.

Саме цей аргумент, як дали зрозуміти співрозмовники, став вирішальним і змусив прихильників максимально жорсткого підходу на чолі з Олександром Турчиновим пом’якшити свою позицію.

Згідно з новими правилами, в’їзд на територію України надалі буде можливий тільки за біометричними паспортами. Ще одне нововведення – електронна анкета на сайті МЗС України, яку кожен росіянин, що збирається відвідати сусідню країну, в обов’язковому порядку повинен буде заповнити.

“В анкеті громадянин Росії повинен буде вказати дані про себе, в тому числі професію і місце роботи, а також точну мету поїздки і населені пункти, які він планує відвідати. У перспективі повідомляти про свій приїзд треба буде за місяць – за винятком таких екстрених випадків, як, наприклад, хвороба або смерть родича”, – повідомив співрозмовник видання.

За його словами, анкета повинна бути заповнена українською або англійською мовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *