ОСТАННІ НОВИНИ

Космічні зарплати чиновників. Вісім працівників Мін'юсту отримали винагородами 23 мільйони

|

У 2017 році вісім працівників Міністерства юстиції  отримали винагородами понад 23 мільйонів  гривень. Про це інформує «Слово і Діло».

«Нещодавно, наприклад, з’ясувалося, що в.о. голови Укравтодору Славомір Новак отримував зарплатню з надбавкою в 900% – приблизно 700 тис. грн. Окрім нього, судячи з реєстру декларацій, деякі співробітники Міністерства юстиції отримували преміями понад мільйон гривень одноразово. Я бува подумав, що тут криється якась помилка: людина хотіла вказати отримані копійки, а вийшли мільйони, – тому відправив запит до Мін’юсту. Перший, щоправда, був вдало проігнорований. Зате на другий відповідь таки прийшла», – пише у матеріалі журналіст Олег Новіков.

Отже, за його словами, у 2017 році 8 працівників Мін’юсту отримали винагородами понад 23 мільйонів (!) гривень. Як виявилося, в одній з ухвалених змін у рамках реформи правосуддя були встановлені такі винагороди:

2% від стягненої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом державному виконавцю;

0,5% стягненої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом керівника органу державної виконавчої служби та його заступникам.

Так, у Мін’юсті повідомили, що з вересня 2016 року органами державної виконавчої служби стягнуто майже 745 мільйонів гривень виконавчого збору, які були переведені в державний бюджет. Згідно з інформацією відомства, за 9 місяців 2016 року всього було стягнуто та перераховано до бюджету 1,5 млрд грн, а з жовтня 2016 до червня 2017 року – 1,8 млрд грн.

Найбільшу винагороду із загальної суми отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін’юсту Іван Нещадим – 8 млн 862 тис. 19 грн (~341 тис. доларів).

«У самому Міністерстві, ймовірно, також злякалися такої цифри, яка явно перевищує зарплатню як президента, так і прем’єр-міністра, і тому наголосили, що вже роздумують над внесенням змін щодо обмеження максимального розміру таких винагород. Не здивуюся, якщо це питання порушили саме після двох наших запитів.

Чи стане такий підхід фактором зниження рівня корупції? Відповідайте собі на це питання самі. Я поки не відповів», – зазначає Олег Новіков.

Фото: Слово і Діло, Народна Правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *