ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті є район, де немає жодного смітника. Люди утилізують свої відходи вогнем і водою

|

У Воловецькому районі Закарпатської області немає жодного перевізника сміття. Про це повідомила координатор зоозахисного напрямку у Національний екологічний центр України Наталія Вишневська.

За її словами, місцеві жителі сіл району сміття спалюють або викидають у річку.

«В жодному селі Воловецького району не збирають й не вивозять сміття. Сміттєзвалище у Волівці вже переповнене й вичерпало свій ресурс.За 28 років ні районна влада, ні обласна не зробили в цьому керунку нічого, як і місцева громада, яка б мала смикати своїх депутатів. Всі або палять сміття або скидають у потоки. Два рази у нашому селі Голова чистив місцевий поток, за що йому подяка, але проблема лишається», – повідомила Н. Вишневська.

За її словами, дівати сміття мешканцям просто немає куди.

«Цього разу, проводжаюи своїх друзів на потяг у Волівці я довезла сміття до райцентру, але й там не знайшла жодного баку. Довелось  розкидати частинами по смітниках на вокзалі. Це абсолютний кретинизм. Частину сміття, яке продукують тут є сенс розділяти, тому що все-таки поставили хоча б баки для скла та ПЕТів. Але решту сміття немає куди дівати у цивілізований спосіб», – розповідає захисниця екології.

«Окрім того, я готова платити за вивіз сміття, і всі мають платити за утилізацію сміття, що ми продукуємо, треба привчати до цього людей. На жаль, я навіть не готова прогнозувати, коли це стане можливим тут», – зазначила вона.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *