ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

|

1-7 серпня  триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.  Його відзначають щорічно на початку серпня в понад 170 країнах світу з метою охорони, заохочення та підтримки грудного вигодовування. Цього року ювілейний 25-ий тиждень проходитиме під гаслом «Підтримуємо грудне вигодовування разом». Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Нині відомо безліч переваг грудного вигодовування. Доведено, що грудне молоко і грудне вигодовування – найважливіша річ, яка рятує життя та забезпечує здоров’я як дітей, так і матерів, дає економічні вигоди та підвищує добробут родини. Проте, на виключно грудному вигодовуванні знаходиться менше 40% дітей у всьому світі. З кожним роком виробники дитячого харчування все активніше просувають свій товар, а грудне вигодовування знецінюється. Ось чому дуже важливо, щоб суспільства всіх країн  зосередити свої зусилля на захисті, підтримці та заохоченні до грудного вигодовування – єдиного природного способу годування дітей. Ця акція покликана захистити право дитини харчуватися материнським молоком, а також роз’яснити вагітним жінкам і молодим мамам необхідність і важливість грудного вигодовування.

Всесвітній альянс на підтримку грудного вигодовування (WABA) пропонує присвятити цьогорічні заходи тижня грудному вигодовуванню як інтегрованій частині Цілей Сталого Розвитку. З 2016 року WABA започаткувала 15-річний план із здійснення цілей сталого розвитку шляхом пов’язування кожної з таких цілей з грудним вигодовуванням. 25-річчя Всесвітнього тижня грудного вигодовування в 2017 році відзначається під гаслом спільної праці для загального блага.

Як повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з підтримки грудного вигодовування Ольга Шлемкевич, протягом відзначення Тижня грудного вигодовування у медичних закладах Львівщини заплановано ряд заходів для привернення уваги широкої громадськості до важливості грудного вигодовування. Зокрема, проводитимуться лекції для  вагітних жінок та матерів на тему «Як забезпечити успішне грудне вигодовування», науково-практичні семінари з організації роботи «Школи батьківства» для медичних працівників, що надають допомогу матерям та дітям, а також обласний науково-практичний семінар «Грудне вигодовування  – реалії та перспективи розвитку» для неонатологів пологових стаціонарів Львівської області (прес-анонси додаватимуться).

Фото: miso.su

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *