ОСТАННІ НОВИНИ

«Русскому радио» продовжили діяльність у Львові ще на 7 років?

|

Учора, 6 липня,  члени Нацради з питань телебачення і радіомовлення одноголосно продовжили на сім років термін дії львівської ліцензії радіостанції «Русское радио Україна» з радіогрупи «ТАВР медіа» (ТОВ «ТРК« Ман »). Про це повідомляє видання «Медіаняня».

Це сталося, незважаючи на присутність у списку бенефіціарів двох іноземців. Регулятор навіть не запитав у мовника повного переліку третіх осіб, як зазвичай робить в подібних випадках.

Кінцевими бенефіціарними власниками радіостанції вказані три людини: Микола Баграєв, Джудіт Чату і Анна Нудіггер. Главу Нацради цікавила тільки частка володіння двох останніх, хоча ця інформація була вказана в документі (у Джудіт Чату і Анни Нудіггер – по 24,065%). Джудіт – громадянка Великобританії, Анна – Швейцарії та Австралії, але обидві є податковими резидентами Швейцарії.

У поданих документах не описано, як саме вони пов’язані з реальними власниками радіостанції, хоча в структурі власності, оприлюдненою на сайті мовника, зазначено, що іноземки є «довірчими керуючими дискретних трастів», бенефіціарами яких виступають Віктор Пінчук і Олена Пінчук. Запитував чи регулятор копії трастових угод, невідомо.

У структурі власності радіостанції фігурують ще п’ять чоловік: Віктор Пінчук (0,64%), Людмила Кравчук (0,62%), Яна Куц (0,6%) і Микола Баграєв (45%) з сином Русланом (5%). Останні володіють активом через українські компанії, без офшорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *