ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки заробляють найбагатші ректори львівських університетів

|

У більшості ректорів зарплата, пенсії і доплати за членство в Академії наук складають близько 80% всіх доходів. Про це повідомляє видання «Дело» з посиланням на декларації ректорів.

Найвища зарплата (сума всіх зарплат, доплат за наукові ступені і пенсія) в минулому році  – у ректора Київського політехнічного інституту Михайла Згуровського. Його заробітна плата за основним місцем роботи склала 536 тис. Грн. Але досить часто ректори очолюють ще й приватні компанії або інститути, організовані при їх університетах. Так, Згуровський до листопада 2016 року очолював НДІ прикладних інформаційних технологій, де отримав 440 тис. грн. Крім цього, ректор отримував незначні суми в корпорації “Науковий парк” Київська політехніка “, Інституті прикладного системного аналізу КПІ ім. Сікорського. Плата за звання дійсного члена НАНУ становить близько 5 тис. грн на місяць.

Щодо львівських ректорів,то ш осте місце у списку займає  Юрій Бобало – ректор НУ «Львівська політехніка» з доходом  752 тис. 721 грн , а 11 місце посідає ректор ЛНУ імені Ф. Франка Володимир Мельник – 357 тис.365 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *