ОСТАННІ НОВИНИ

Директора «Львівського військового лісокомбінату» взяли під варту через розтрату коштів

|

Директору ДП МО України «Львівський військовий лісокомбінат» обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  з можливістю внесення застави у розмірі 128 тис. грн. Про це у Facebook повідомив повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

«Звітую про успіх: варта або 128 тис грн застави. Таким є рішення Галицького райсуду м. Львова для директора ДП МО України «Львівський військовий лісокомбінат».

59-річний чоловік, який «цинічно наколядував державні гроші», підозрюється в розтраті чужого майна у великих розмірах, що перебувало в його віданні, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України)», – написав він.

І додав, що вказаний службовець, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи за попередньою змовою із керівником одного із суб’єктів господарювання, розтратив у 2015 році грошові кошти оборонного підприємства в розмірі 220 тис. грн. Указані кошти призначались для навантаження і перевезення верстатів пиляльного та заточувального, проведення підготовчих робіт з облаштування під них бетонної основи та проведення пусконалагоджувальних робіт.

Утім, як встановило слідство, вказані роботи насправді провів своїми силами та засобами Магерівський лісгосп – структурний підрозділ держпідприємства, і завершив їх тільки навесні 2016 року.

«Здавалося б, схеми економічних злочинів давні як світ. Але насправді виявляти такі розкрадання надзвичайно важко. Та роботу свою ми знаємо і виконуємо. Різниці немає – чи розкрав мільйони, чи тисячі. Закон один для всіх. Тож докази знаходимо, фіксуємо і надаємо їх до суду», – Олег Сенюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *