ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії підтвердили, що розпорядження Зубка про очищення Львова не виконають

|

Нещодавно відбулось засідання державної комісії ТЕБ і НС, на якій було вирішено, що Львівська ОДА має очистити Львів від сміття до 5 липня. Проте заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак запевнив, що з такими темпами, як зараз, до 5 липня місто не очистять.

Розраховуючи потребу щоденного вивозу певної кількості сміття зі Львова, з метою очистити його від відходів, слід було враховувати щоденне утворення сміття 500-600 тонн, а не лише перенакопичення на дату проведення засідання комісії ТЕБ та НС.

«На момент рішення комісії з надзвичайних ситуацій в місті було перенакопичено 11 тисяч 910 тонн сміття. З них 6 тис тонн – на майданчиках, 500 тисяч тонн – на машинах, які підняли з землі і не було куди вивезти, і на той час 4 тис. тонн на станціях перевантаження. Завдання стояло, що ми маємо очистити місто до 5 липня під нуль. Але хочу сказати, що все дуже важко йде.

Станом на ранок у нас по житловому фонду переповнені 339 майданчиків, де перенакопичено 5 тис 85 тонн, по бюджетних установах перенакопичено 12 майданчиків – це 180 тонн, і на станції перевантаження – 3200 тонн. Загальна цифра – 8465 тонн.

Якщо говорити скільки вивезено за попередню добу, то за попередню добу було вивезено 560 тонн, з них 305 – це наше напрацювання, тобто те, що ми мали договори, а 255 тонн – це те, що ЛОДА в режимі надзвичайної ситуації. Тобто ми більше половини сміття продовжуємо вивозити своїми силами. Частину на території Львівської області, але більшість із цих вивезень є поза межі Львівської області. Тобто ми як працювали, так і продовжуємо працювати.

Але при розрахунку потреби у вивезенні ТПВ зі Львова треба було враховувати ще щоденне накопичення. Тому зараз ми вивозимо щоденне накопичення, ну, може трошки більше. Але такими темпами, думаю, що до 5 липня ми не встигнемо очистити місто.

За нашими розрахунками, якщо брати 11 тисяч 910 тонн, що ми мали перенакопичення на початок вивезення + щоденне накопичення 500 тонн + те, що було на майданчиках, щоб встигнути до 5 липня, треба щоденно вивозити по 1600 тонн. Ми вивозимо від 500 до 800 тонн на добу зараз. А такими темпами ми точно не встигнемо», – розповів Сергій Бабак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *