ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО минула без втрат

|

Підконтрольні Росії озброєні банди на сході України продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню ввечері та вночі. Вчора кількість обстрілів різко зросла і сягнула 31. Третина з цих збройних провокацій відбулася саме за темної пори доби. Окрім того, більше десятка фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. В результаті ворожих обстрілів минулої доби жоден український воїн не постраждав. Про це львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

Приморський напрямок. Вчора вдень незаконні збройні формування неодноразово обстрілювали наші позиції зі стрілецької зброї в районі Гнутового та Павлополя. Ще до того загарбники з автоматичних станкових гранатометів, стрілецької зброї та 82-мм мінометів били по оборонцях Мар’їнки. Вже ввечері під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти сил АТО в районі Широкиного та Лебединського. А під кінець доби бандити здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм по наших укріпленнях поблизу Гнутового. Всього на цьому напрямку вчора було зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій.

Донецький напрямок. 6 разів окупанти відкривали вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону на цій ділянці лінії зіткнення. Наші позиції у передмісті Авдіївки найманці неодноразово обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зі 120-мм мінометів та зенітної установки противник вдень бив по укріпленнях сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Декілька разів з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї бойовики обстрілювали українських воїнів неподалік Кам’янки. Застосовуючи піхотне озброєння, бандформування також порушували перемир’я в районі Верхньоторецького.

Луганський напрямок. На цій частині фронту вчора вдень було спокійно. До світанку зафіксовано лише один ворожий обстріл – в районі селища Жовте з 82-мм мінометів. Натомість, проросійські бандформування суттєво активізувались вже із заходом сонця і під кінець доби саме на цьому напрямку було нараховано понад половину зі всіх зафіксованих обстрілів – 16. Починаючи з 20.00 години, загарбники інтенсивно обстрілювали одразу декілька ділянок на цій частині фронту. Зокрема, зі 120-мм мінометів бойовики били по наших позиціях в районі Кряківки та Новоолександрівки. Там же, а також поблизу Щастя, Кримського та Троїцького, бандити застосовували міномети калібру 82 мм. Біля Станиці Луганської, Новозванівки, Валуйського та Попасної найманці били з різних систем піхотного озброєння. Окрім того, по оборонних укріпленнях сил АТО поблизу Новоолександрівки противник вів вогонь з БМП та протитанкового ракетного комплексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *